Завантаження ...

За тиждень у Сумах зареєстрували п’ять одужань від COVID-19

31 липня у Сумах завершується адаптивний карантин, але епідемічна ситуація не дозволяє повністю відмовитись від обмежувальних заходів.


31 липня у Сумах завершується адаптивний карантин, але епідемічна ситуація не дозволяє повністю відмовитись від обмежувальних заходів. Наразі відомо, що Міністерство охорони здоров’я України готує розмежування території країни на зони небезпеки коронавірусу. Тож завдання влади та сумчан – не допустити погіршення ситуації в місті, аби не довелось посилювати карантин.

«Наше завдання – потрапити до «зеленої» зони по карантину. Для цього треба й надалі бути пильними та уважними, дотримуватись усіх протиепідемічних заходів, які визначені постановами Головного державного санітарного лікаря України, Кабміну та рішеннями виконавчого комітету. Зокрема, слід обов’язково користуватись засобами індивідуального захисту, дотримуватись соціальної дистанції», – зазначив мер Олександр Лисенко.

Очільник обласного центру наказав посилити роз’яснювальному роботу щодо дотримання карантинних вимог, а у випадку несприйняття їх юридичними та фізичними особами вживати передбачені законодавством санкції.

В. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО повідомила, що з початку ПЛР-тестування на COVID-19 у м.Суми зареєстровано позитивний результат у 110 містян (100 – дорослі).

Минулого тижня зареєстрували п’ять одужань (один хворий лікувався стаціонарно, четверо – амбулаторно) і 12 нових випадків COVID-19.
Наразі хворіє 21 сумчанин: усі дорослі, з яких 14 лікуються у КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького», один – у відомчому лікувальному закладі, решта перебувають на амбулаторному лікуванні. Із дев’яти медичних працівників, які захворіли на коронавірус, семеро вже одужали.

Осіб, котрі контактували з недужими, виявили 326.

Підозрюють коронавірус у семи мешканців міста: двоє дорослих перебувають у стаціонарі КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького», двоє – вдома на амбулаторному лікуванні, троє дітей – у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди». Також до КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» з підозрами на захворювання ушпиталено п’ятьох дітей із інших куточків області та одну, в якої підтверджено випадок інфікування.

Начальник «Служби 15-80» Валерій МАРЮХНА повідомив, що з 13 по 17 липня відділ зареєстрував 81 особу, яка повернулась із-за кордону (переважно Польща та Німеччина).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: