Завантаження ...

Чим дихали сумчани в червні 2020

Відділ екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії з посиланням на обласний центр з гідрометеорології інформує щодо стану забруднення атмосферного повітря в місті в червні.



Відділ екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії з посиланням на обласний центр з гідрометеорології інформує щодо стану забруднення атмосферного повітря в місті в червні.

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду проводились щоденно на трьох стаціонарних постах.

Упродовж червня було відібрано 1226 проб атмосферного повітря.

Середньомісячні концентрації по місту перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по діоксиду азоту в 2 рази, по пилу – в 1,9 раза, діоксиду азоту – в 1,7 раза, формальдегіду – в 1,5 раза. Інші інгредієнти, що визначались, були нижче або на рівні санітарних норм.

У червні на ПСЗ № 5 (вул. Металургів) середньомісячний вміст по пилу перевищував рівень ГДК в 2,3 раза, діоксиду азоту – в 2,5 раза. Середньомісячна концентрація перевищувала ГДК по пилу в 1,7 раза, діоксиду азоту – в 1,8 раза на ПСЗ № 4 (вул. Харківська), а на ПСЗ № 3 (вул. Сумсько-Київських дивізій) – по діоксиду азоту та пилу 1,6 раза.

У звітному місяці на ПСЗ № 5 (вул. Металургів) 5 червня (о 19:00) при південно-східному напрямку вітру зі швидкістю 3 м/с зафіксовано випадок перевищення максимально разової концентрації по діоксиду азоту на межі ГДК, а 18 червня (о 7:00) при східному напрямку вітру зі швидкістю 2 м/с –перевищення максимально разової концентрації пилу в 1,2 раза.

У порівнянні з попереднім місяцем рівень забруднення атмосферного повітря міста пилом, діоксидом азоту, діоксидом сірки, аміаком, формальдегідом збільшився, а оксидом азоту, оксидом вуглецю залишився на майже попередньому рівні.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в червні не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон у червні становив по місту 11–13 мкР/год і не перевищував допустимих значень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: