Завантаження ...

У Сумах перевіряли дотримання підприємцями карантинних вимог

У Сумах тривають перевірки на дотримання карантинних вимог, які здійснюють створені згідно з розпорядженням міського голови Олександра Лисенка мобільні групи з контролю



У Сумах тривають перевірки на дотримання карантинних вимог, які здійснюють створені згідно з розпорядженням міського голови Олександра Лисенка мобільні групи з контролю за виконанням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на працюючих об’єктах, розташованих на території населених пунктів Сумської міської ОТГ.

Сьогодні під приціл однієї з таких мобільних груп потрапили суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність у середмісті: вул. Соборна, вул. Воскресенська, вул. Кооперативна та на прилеглих до них. Зокрема, представники міської влади, Сумського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області, відділу превенції Сумського ВП ГУНП в Сумській області та управління патрульної поліції в Сумській області, які увійшли до складу групи, перевірили ряд закладів громадського харчування та магазинів.

«Послаблення протиепідемічних заходів на території громади далось взнаки – люди стали порушувати карантин. Тому замість дводенних, ми відновлюємо саме щоденні рейди: за незначні помилки надається можливість виправитись за короткий проміжок часу, за серйозні – припис до виконання або протокол. З початку введення карантину і станом на 1 липня було складено 91 протокол та накладено штрафних санкцій на загальну суму 102 тис. гривень», – повідомив начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко.

Перевірки, за словами посадовця розпочинають із 9:00, маршрут обирають у відповідності до плану, затвердженого керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної ситуації природного характеру місцевого рівня Максимом Галицьким. Наступного ранку очільник групи направляє звіт (копії рапортів) про проведену роботу попереднього дня до відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи.

«Під час рейду ми не тільки перевіряємо наявність дезінфекційних засобів, термометрів, антисептиків, а також засобів індивідуального захисту в працівників, у тому числі графік прибирання, розмітки соціальної дистанції, кількість осіб у приміщенні та куточок споживача, а й в обов’язковому порядку проводимо інформаційно-роз’яснювальну роботу, у ході якої суб’єкти господарювання можуть проконсультуватись та відповідно, усунути недоліки», – наголосив керівник мобільної групи, старший інспектор сектору превентивної комунікації Сумського відділу поліції Геннадій Терещенко.

Серед порушень, які виявили під час інспектування 16 липня, лікар із загальної гігієни відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Сумського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області Ірина Антипенко виділила відсутність розмітки соціальної дистанції, недостачу запасів масок/респіраторів у працівників, надмірну кількість осіб на 1 м2, а також використання для дезінфекції невідповідних засобів.

«Підкреслю, антисептик – це не деззасіб для термометра, а наприклад «Білизна» – для підлоги! На робочих місцях організацій, підприємств чи компаній мають бути саме спеціалізовані речовини, придбані у відповідних крамницях, – з документами і методичними рекомендаціями щодо концентрації розчину», – поінформувала фахівець.

Окрім суб’єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування та магазинів, мобільна група також продовжує перевірки на дотримання карантинних вимог у приватному та комунального пасажирському транспорті, розважальних закладах (нічних клубах) та закладах культури, крім кінотеатрів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: