Завантаження ...

На Сумщині упродовж доби водна стихія забрала життя двох людей

Не зважаючи на значне зниження температурних показників, що останніми днями спостерігаються на території Сумщини, люди продовжують активно проводити час на водоймах.



Не зважаючи на значне зниження температурних показників, що останніми днями спостерігаються на території Сумщини, люди продовжують активно проводити час на водоймах. Проте, не всі усвідомили, що такий відпочинок потребує особливої обережності.

Як наслідок, упродовж доби на водних об’єктах області потонули 2 людей. Так 14 липня о 07:50 в м. Буринь з р. Чаша працівниками 23 – ї Державної пожежно – рятувальної частини підняте на поверхню тіло чоловіка 1967 року народження. Схожий випадок мав місце і в Липоводолинському районі, де в с. Слобідка працівники Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій підняли на поверхню тіло чоловіка 1962 року народження. Обставини даних надзвичайних подій з’ясовували правоохоронці.

Рятувальники звертаються до громадян, для попередження трагедій на водних об’єктах проявіть відповідальність та дотримуйтесь вимог безпеки. Пам’ятайте, що не можна купатися у незнайомих та не обладнаних для цього місцях. Не слід заходити у воду після довгого перебування на сонці, оскільки від різкого перепаду температур може стати зле навіть фізично здоровій людині. Не запливайте занадто далеко від берега та не пірнайте на велику глибину, де вода значно холодніша ніж на поверхні, оскільки людину може схопити судома.

Перебуваючи на водоймах відпочивальникам треба слідкувати один за одним, щоб у екстремальній ситуації встигнути вчасно надати необхідну допомогу. В жодному разі не заходити у воду в нетверезому стані та не дозволяти робити це іншим. Особливої уваги потребують діти. Батькам та дорослим треба постійно не випускати їх з поля зору та роз’яснювати малечі про небезпеку на водоймах. І головне, треба добре триматись на воді та змалку навчити цьому дітей!

Управління ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: