Завантаження ...

Проєкт СумДУ був представлений у дослідженні, ініційованому Європейською Комісією

Начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко та начальник центру забезпечення якості вищої освіти Ольга Люта взяли участь у європейському дослідженні



Начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко та начальник центру забезпечення якості вищої освіти Ольга Люта взяли участь у європейському дослідженні з виконання проєктів, спрямованих на реформування системи вищої освіти України.

До участі в дослідженні в Україні було запрошено провідні університети, Міністерство освіти і науки України, Національний Еразмус+ офіс в Україні та агенства у сфері вищої освіти, які через успішну реалізацію масштабних європейських проєктів забезпечили надійну підтримку процесам реформування вітчизняної системи вищої освіти.

За словами начальника управління міжнародного співробітництва, Сумський державний університет є активним учасником проєктів програми ЄС Еразмус+, що мають вплив на національному рівні.

«У даному дослідженні університет був представлений проєктом QUAERE («Система забезпечення якості освіти в Україні: розвиток на основі європейських стандартів та рекомендацій»), результати якого суттєво підтримали розвиток систем внутрішнього (на рівні ЗВО) та зовнішнього (на рівні держави) забезпечення якості вищої освіти», - зазначив Костянтин Кириченко.

Експерт СумДу висловив сподівання, що потужні результати виконання проєктів програми ЄС Еразмус+, які були представлені Європейській Комісії під час даного дослідження, сприятимуть подальшій підтримці сектору вищої освіти України з боку Європейського Союзу.

Європейська Комісія проводить дослідження щодо впливу програми ЄС Еразмус+ з розвитку потенціалу вищої освіти в країнах-партнерах ЄС, включаючи Україну. Дослідження має надзвичайно важливе значення для розробки нової Програми на наступний семирічний цикл (2021-2028 рр.). Важливим елементом дослідження є вивчення попереднього досвіду програми Еразмус+ (2014-2020 рр.) та її впливу на реформування сектору вищої освіти.

Нагадуємо, що Сумський державний університет щорічно виконує близько 50 проєктів програми ЄС Еразмус+. Дані проєкти передбачають потужну ресурсну підтримку розвитку закладів вищої освіти та системи в цілому, модернізацію системи управління та підвищення якості послуг до європейського рівня, розбудову потенціалу науково-педагогічних працівників, покращення матеріально-технічної бази, підтримку академічної мобільності студентів і науковців.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: