Завантаження ...

На Сумщині розпочалися жнива

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Сумської облдерж- адміністрації, сільськогосподарські підприємства Роменського, Охтирського та Липоводолинського районів розпочали збирання озимого ячменю та пшениці.



За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації, сільськогосподарські підприємства Роменського, Охтирського та Липоводолинського районів розпочали збирання озимого ячменю та пшениці.

Станом на 7 липня 2020 року було намолочено 2050 т зерна ячменю нового врожаю з площі 410 гектарів за середньої урожайності 50 ц/га. При цьому намолочено 40 т озимої пшениці з площі 10 га, при середній урожайності 40 ц/га.

Загалом в усіх категоріях господарств у цьому році підлягають збиранню ранні зернові та зернобобові культури на площі 241 тис. га, в тому числі озимої пшениці – 170,8 тис. га, озимого ячменю – 2,8 тис. га, жита – 6,7 тис. га, ярого ячменю – 36,5 тис. га, ярої пшениці – 6,1 тис. га, вівсу – 14,0 тис. га, та 4,1 тис. га гороху.

На ранній початок збиральної кампанії вплинули погодні умови. Упродовж тривалого періоду червня-початку липня на Сумщині утримувався надзвичайно високий температурний режим, переважала спекотна суха погода, яка вплинула на прискорений розвиток сільськогосподарських культур.

За даними Сумського обласного центру з гідрометеорології станом на 6 липня середня добова температура повітря становила 22-25°С, що на 3-6°С вище за норму, зокрема температура повітря вдень підвищувалась до 31-34°С, вночі знижувалась до 13-19°С. При цьому більшість площ під ранніми зерновими та зернобобовими культурами на Сумщині мають вологість зерна 24-26%, що стримує початок масового збирання врожаю.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: