Завантаження ...

Комісія з координації роботи міського пасажирського транспорту провела перше засідання

Створена розпорядженням міського голови Олександра Лисенка з метою координації діяльності міського пасажирського транспорту, надання повних та якісних послуг населенню Сумської міської ОТГ



Створена розпорядженням міського голови Олександра Лисенка з метою координації діяльності міського пасажирського транспорту, надання повних та якісних послуг населенню Сумської міської ОТГ у сфері пасажирських перевезень комісія з координації роботи міського пасажирського транспорту провела перше засідання.

На ньому обговорили Положення про комісію, розглянули питання формування маршрутів для проведення найближчого конкурсу та інші питання.

Щодо першого – члени комісії вирішили погодити Положення із запропонованими змінами та надати на підпис міському голові.

При розгляді другого питання, заступник голови комісії, начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій Яковенко довів до відома присутніх, що восени поточного року буде проведено конкурс для визначення на конкурсних засадах юридичних та фізичних осіб-підприємців, які можуть виконувати необхідні обсяги перевезень і забезпечувати якість надання послуг з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування Сумської міської ОТГ. На конкурс виставляються маршрути № 2, № 8, № 9, № 25, № 58, № 64А, № 67.

Також посадовець зазначив, що наразі маршрути № 9, № 25, № 58 не обслуговуються у зв’язку із відмовою перевізників, на маршруті № 8 за тимчасовим договором працює ТОВ «СНД Автотранс», маршрути № 64А, № 67 обслуговує КП «Електроавтотранс».

Від членів комісії надійшли пропозиції об’єднати маршрути в пакети, розробити графіки руху, які не співпадатимуть із графіками руху комунального транспорту, на маршрутах № 9, № 25, № 58 залишити вимогу стосовно пасажиромісткості автобусів «не менше 23 місць», як такі від яких відмовились перевізники та мають низький пасажиропотік.

За підсумками обговорення поданих пропозицій, комісія вирішила рекомендувати виконавчому комітету погодити вимогу стосовно пасажиромісткості автобусів «не менше 23 місць» для маршрутів № 9, № 25, № 58, відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг при підготовці відповідного проєкту рішення врахувати запропоновані зміни.

У блоці «Різне» члени комісії розглянули питання запровадження двостороннього руху транспорту по вул. Охтирська. У підсумку доручили відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг підготувати пропозиції міському голові для забезпечення безпечного руху на деяких ділянках дороги по вул. Охтирська, пов’язаною з введенням двостороннього руху транспорту: встановити додаткові знаки (стоянка заборонена) по вул. Охтирська напроти зупинки «Школа № 26»; скорегувати розподільчу смугу на повороті дороги по вул. Охтирська напроти магазину «Вишенька»; нанести дорожню розмітку по вул. Серпнева від КНП «Клінічна лікарня № 5» до перехрестя вул. Охтирська – вул. Серпнева; облаштувати засобами примусового зменшення швидкості («лежачий поліцейський») по вул. Охтирська біля школи № 26.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: