Завантаження ...

Сумщина відзначає 361 річницю Конотопської битви

Щорічно на Сумщині традиційно масштабно відзначають перемогу війська під проводом гетьмана України Івана Виговського над московітами у Конотопській битві 1659 року.



Щорічно на Сумщині традиційно масштабно відзначають перемогу війська під проводом гетьмана України Івана Виговського над московітами у Конотопській битві 1659 року. Цього року через пандемію заходи, на жаль, дуже обмежені, зокрема, скасовані масові культурно-мистецькі заходи

Сьогодні керівники Конотопського району Тетяна ШЕРУДИЛО і Анатолій БОЯРЧУК спільно з військовими, представниками козацтва та громадськості поклали квіти до пам’ятного знаку «Шаблі», що встановлений при в’їзді у с.Шаповалівка на честь перемоги у Конотопській битві, та до пам’ятника гетьману Івану Виговському.

Біля пам’ятного знаку учасникам антитерористичної операції вшанували пам'ять всіх борців за вільну і незалежну Україну.

За усіма загиблими у різні часи становлення української державності відслужено заупокійну літію.

Цього тижня працівники Конотопської центральної дитячої бібліотеки підготували разом з юними читачами книжкову виставку «Козацька слава Конотопа». Тематична виставка «Конотопська битва – звитяга пращурів великих» експонується також у Конотопському міському центрі культури і дозвілля. На виставках представлені книги, періодичні видання, виписки із статей, світлини та картини про славетну перемогу 1659 року.

Виставки можна відвідати у вихідні дні, дотримуючись правил адаптивного карантину.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: