Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу 38 боєприпасів виявлено, ще 32 знешкоджено

02 липня, групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження чотирнадцятох 50-мм мінометних мін та вісімнадцятьох артилерійських снарядів калібром 45-мм та 76-мм.



02 липня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження чотирнадцятох 50-мм мінометних мін та вісімнадцятьох артилерійських снарядів калібром 45-мм та 76-мм. Небезпечні знахідки раніше виявили у Роменському та Недригайлівському районах.

2 липня о 15:58, до Служби порятунку «101», надійшла інформація про виявлення предметів схожих на боєприпаси в лісі с. Перекопівка, Роменського району. Ними виявилися тридцять 50-мм мінометних мін, три 45-мм артснаряди та 4 вибухники. Небезпечні знахідки знаходились на відстані до 500 м від житлових будинків.

Цього ж дня, в лісосмузі, смт. Зноб-Новгородське, Середино-Будського району місцевий мешканець натрапив на 85-мм артилерійський снаряд. «Відголосок» часів минулих війн знаходився на відстані до 1,2 км від житлових будинків.

На місцях небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: