Завантаження ...

У Сумах судитимуть машиніста автомобільного крана, порушення правил безпеки якого призвело до загибелі людини

Прокуратурою Сумської області затверджено та 30 червня 2020 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно машиніста автомобільного крана



Прокуратурою Сумської області затверджено та 30 червня 2020 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно машиніста автомобільного крана, порушення правил безпеки якого призвело до загибелі людини.

Трагедія сталась 23 вересня 2019 року в м. Суми. Тоді на території будівництва нового багатоквартирного житлового будинку по вул. Інтернаціоналістів, 1 під час вантажно-розвантажувальних робіт, а саме переміщення піддону з цеглою з напівпричепа, впала стріла автокрана та смертельно травмувала 44-річного підсобного робітника.

Відповідно до висновку проведеної у ході досудового розслідування експертизи, невиконання вимог нормативних документів та посадових інструкцій машиністом крана автомобільного перебуває у прямому причинному зв’язку з настанням нещасного випадку.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини) КК України. Досудове слідство проведено слідчим управлінням Нацполіції в Сумській області.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: