Завантаження ...

На Сумщині поліцейські встановлюють особу шахрая, який видурив 8 000 гривень у жительки Шостки

Знайшовши в Інтернеті оголошення про надання вигідного кредиту, жінка виконала умови «представника фінансової установи» для отримання позики.



Знайшовши в Інтернеті оголошення про надання вигідного кредиту, жінка виконала умови «представника фінансової установи» для отримання позики. Обіцяних грошей вона так і не отримала, та ще й втратила свої.

У поліцію Шостки з заявою про шахрайство звернулась 21-річна місцева жителька. Дівчина розповіла, що знайшла в Інтернеті оголошення про надання вигідного кредиту. Вона зателефонувала на вказаний контактний номер і домовилась з «представником фінансової установи» про отримання 80 тисяч гривень позики на чотири роки. Втім співрозмовник висунув і умови: спочатку позичальниця повинна поповнити свій мобільний номер на 4 000 гривень та надати йому код з смс - повідомлення, що прийде їй на телефон, - таким чином вона пройде реєстрацію в їх спілці. Ці кошти їй повернуться на банківську картку разом з основною сумою кредиту.

Заявниця виконала умови, але грошей не отримала. В свою чергу, «кредитор» пояснив їй, що їх система не спрацювала і запропонував оформити позику завтра.

Наступного дня заявниця пройшла ту саму процедуру, але кошти знову не надійшли. Пояснень від «представника фінансової установи» вона не отримала, бо опонент перестав виходити з нею на зв'язок.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого встановлюється особа афериста.

Правоохоронці радять громадянам оформлювати кредити у відомих фінансових установах з позитивною репутацією, попередньо вивчивши уважно умови займу. Якщо які-небудь пункти вам не зрозумілі або викликають сумнів - попросіть зразок договору, ознайомтеся з документом вдома, проконсультуйтеся з фахівцями. Ні за яких умов не платіть кредиторові нічого в якості передоплати та не залишайте консультантам свої документи. Крім того, вимагайте надати вам юридичні документи, що дозволяють перевірити законність діяльності цієї організації.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: