Завантаження ...

Поліція Сумщини радить громадянам не залишати без нагляду мопеди та велосипеди

Влітку традиційно збільшується кількість крадіжок двоколісного транспорту – велосипедів, електробайків, скутерів та мопедів, які власники залишають без нагляду біля магазинів,



Влітку традиційно збільшується кількість крадіжок двоколісного транспорту – велосипедів, електробайків, скутерів та мопедів, які власники залишають без нагляду біля магазинів, під’їздів будинків, ринків та в інших громадських місцях. Поліція просить громадян не бути занадто безпечними та з увагою ставитися до збереження свого майна.

У минулому в Сумах траплялися зухвалі крадіжки дорогих велосипедів, коли зловмисники, спеціально націлені на такий вид «заробітку», вчиняли злочини, навіть не зважаючи на камери відео спостереження, розташовані біля великих магазинів чи торгівельних центрів. А тросики з замками, якими власники прикріплювали свої веломашини до стовпів чи металевих конструкцій просто «перекушували» за допомогою ножиць по металу. Викрадені велосипеди злодії збували охочим не дуже дорого.

В нинішньому році на території області теж було зареєстровано кілька десятків крадіжок велосипедів. Більшість з них розкрита поліцією, а вело транспорт було повернуто власникам. Щоправда ці крадіжки більш банальніші: крадії заволодівали в основному тими двоколісними, які господарі залишали без нагляду та без жодних протиугінних пристроїв біля сільських магазинів, біля парканів, на зупинках громадського транспорту, у під’їздах багатоповерхівок чи на подвір’ях будинків у приватному секторі.

Поліція приділяє серйозну увагу розкриттю і профілактиці крадіжок двоколісного транспорту і просить громадян теж піклуватися про збереження свого майна.

Для цього, насамперед, не варто залишати велосипеди, електровелосипеди та мопеди на вулицях без нагляду. Їх треба обладнати міцними «протиугінними» тросиками, які складно розірвати чи «перекусити». Варто також укріпити двері та замки комірчин, підвалів та інших приміщень, де ваш двоколісна техніка зберігається. Ну, і, звісно, не залишати велосипеди, дитячі візочки, самокати та інший подібний транспорт, ні вдень, ні тим більше на ніч, на сходових майданчиках під’їздів та в коридорах загального користування в гуртожитках.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: