Завантаження ...

На Сумщині прокуратура вимагає повернення навчальному закладу 14 га землі

Сумською місцевою прокуратурою в інтересах держави до Господарського суду Сумської області заявлено два позови про визнання недійсним договорів про спільний обробіток земельних ділянок



Сумською місцевою прокуратурою в інтересах держави до Господарського суду Сумської області заявлено два позови про визнання недійсним договорів про спільний обробіток земельних ділянок загальною площею 14 га та вартістю близько 3,8 млн грн.

Раніше встановлено, що між відділом освіти однієї з селищних радСумського району та селянським фермерським господарством на початку 2020 року укладено два договори про спільний обробіток землі, яка належить на праві постійного користування навчальному закладу. Однак зазначені правочини є удаваними і приховують під собою факт передачі в оренду земельних ділянок, права розпоряджатися якими відділ освіти не має. Оскільки законодавчо встановлено заборону на відчуження та використання не за освітнім призначенням такої категорії землі, прокуратура стала на захист інтересів держави.

Наразі відкрито провадження, позови перебувають на розгляді суду.

Прес-служба прокуратури Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: