Завантаження ...

На Сумщині детективи поліції викрили лікаря в отриманні неправомірної вигоди

Сьогодні працівники Охтирського відділу поліції спільно зі співробітниками Охтирської місцевої прокуратури задокументували факт отримання 65-річним лікарем тисячі гривень неправомірної вигоди



Сьогодні працівники Охтирського відділу поліції спільно зі співробітниками Охтирської місцевої прокуратури задокументували факт отримання 65-річним лікарем тисячі гривень неправомірної вигоди за оформлення 10-денного листка непрацездатності.

Інформацію про те, що доктор займається оформленням «липових» медичних документів, до поліції надійшло з оперативних джерел. Отримавши ухвалу суду на проведення негласних слідчо-оперативних дій, працівники поліції та прокуратури відкрили за ознаками ч.2 ст. 368 КК України кримінальне провадження та розпочали досудове розслідування.

І в результаті затримала 65-річного лікаря місцевої районної лікарні на отриманні однієї тисячі гривень за оформлення 10-денного «лікарняного» 40-річному жителю райцентра.

Наразі на місці події тривають першочергові слідчі дії. Під час обшуку вилучені гроші та медичну документацію. Слідчі мають ґрунтовні підозри, що лікар не тільки оформляв фіктивні листки непрацездатності, а й підробляв історії хвороб та результати аналізів.

Наразі чоловіка затримали в порядку ст.208 КПК України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. В ході подальших слідчих дій правоохоронці дадуть правову оцінку діям інших медпрацівників, які в той чи інший спосіб виявляться причетними до підробки медичних документів.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: