Завантаження ...

Протягом тижня рибоохоронний патруль на Сумщині зафіксував 22 порушення

У період з 18 по 24 червня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 18 по 24 червня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено дев’ять протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову), вісім – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства). Також оформлено п’ять актів виявлення та вилучення 11 одиниць безхазяйного майна.

«У порушників вилучено 22 од. заборонених знарядь лову та майже 16 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибним запасам, склали 6 545 грн. Накладено штрафів на суму 510 грн. Передано до судів дев’ять справ для притягнення до адміністративної відповідальності» – повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, 16 червня рибпатрульні задокументували грубе порушення Правил рибальства на водоймі в с. Йосипове Білопільського району. Двоє громадян добували рибу за допомогою двох сіток. У такий спосіб їм вдалося виловити майже 7 кг: карась сріблястий – 40 екз. Завдано збитків у розмірі 680 грн.

Цього ж дня на р. Псел в с. Бишкінь Лебединського району рибалка за допомогою забороненого знаряддя лову – одним «павуком» добув 1 кг риби: плітка – 10 екз. та головень – 1 екз. Сума збитку склала 867 грн.

17 червня державні інспектори виявили грубе порушення природоохоронного законодавства на р. Десна в с. Собич Шосткинського району. Двоє місцевих жителів добували водні біоресурси за допомогою заборонених знарядь лову – двох сіток. У сітках знаходилась така риба: плітка – 14 екз., окунь – 8 екз. та синець – 3 екз., загальною вагою майже 2 кг. Завдано збитків у розмірі 1 581 грн.

18 червня державними інспекторами Сумського рибоохоронного патруля викрито грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на водоймі в смт Угроїди Краснопільського району. Близько 4 години виявлено місцевого жителя, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову – однією сіткою. У такий спосіб йому вдалося виловити майже 3 кг риби: товстолоб – 6 екз., сазан – 3 екз. та карась сріблястий – 1 екз. Сума збитків склала 2 465 грн.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучені на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з документом опису-оцінки.

В заборонений нерестовий період державні інспектори викривають громадян, які, порушуючи Правила рибальства, добувають рибу на човнах та перевищуючи дозволену кількість вудочок на одну особу. Такі порушення задокументовані у Тростянецькому та Шосткинському районах. На порушників складено вісім протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено штрафи на суму 510 грн.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог правил рибальства в нерестовий період, з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: