Завантаження ...

За минулу ніч поліцейські Сумщини оперативно розшукали та повернули у родину двох неповнолітніх «мандрівників»

Для встановлення місцезнаходження 15-річної дівчини, яка вночі без попередження пішла з дому, поліцейським знадобилось трохи більше двох годин.



Для встановлення місцезнаходження 15-річної дівчини, яка вночі без попередження пішла з дому, поліцейським знадобилось трохи більше двох годин. З‘ясувалось, що юнка гуляла містом зі своїм другом. А от 10-річного хлопця правоохоронці розшукали вранці – малий, не попередивши про свої наміри рідних, залишився ночувати у товариша.

Спочатку у поліцію Шостки надійшло повідомлення про зникнення 10-річного хлопчика. Стурбовані родичі розповіли, що дитина напередодні ввечері пішла гратися у двір багатоповерхівки і додому не повернулася. Рідні намагались самотужки знайти хлоп’я, проте останнього ніде не було.

На розшук неповнолітнього була задіяна значна кількість особового складу Шосткинського відділу поліції. Поліцейські обійшли та об’їхали майже всі дитячі та спортивні майданчики райцентру, побували на вокзалах, у місцях скупчення молоді. В той же час співробітники ювенальної превенції встановлювали його друзів та знайомих. Знайшли хлопця на ранок. Як з’ясувалось, він залишився ночувати у свого товариша.

За словами самого неповнолітнього, він близько десятої години вечора повернувся додому, проте не зміг відкрити двері під‘їзду, а на дзвінки з домофону не відповіли ані вдома, ані у сусідів. І тоді на допомогу йому прийшов товариш, який запропонував заночувати у нього.

В свою чергу, родичі хлопчини розповідають, що за збігом обставин домофон вийшов з ладу і вони не чули дзвінків дитини.

За півтори години після першого повідомлення до поліції зателефонувала мати 15-річної дівчини. Вона розповіла, що, прокинувшись уночі, виявила зникнення своєї доньки. За словами жінки, напередодні увечері вони посварились, однак після конфлікту дівчина пішла спати до своєї кімнати.

Швидко встановивши коло спілкування безвісті зниклої, поліцейські вирахували її близького товариша. Саме через нього правоохоронці і розшукали втікачку. Як виявилось, молоді люди удвох гуляли містом.

За словами дівчини, вона довго не могла заснути після сварки з батьками. Своїми переживаннями вирішила поділитися з товаришем. Вони списалися через Інтернет та зустрілись в обумовленому місці.

Наразі з обома підлітками та з їх батьками поліцейські проводять профілактичні бесіди щодо наслідків таких вчинків.

Правоохоронці закликають громадян більше уваги приділяти своїм дітям, попереджати їх про наслідки необдуманих чи раптових вчинків; цікавитися, з ким, де й коли вони відпочивають, стрічаються і спілкуються; де мешкають їх друзі та приятелі; що собою представляє коло знайомих дитини. Слід також потурбуватися, аби син чи донька, навіть не маючи під рукою власного мобільного, знали напам‘ять номери сотових телефонів батьків, і могли подзвонити, попросивши про відповідну послугу когось зі знайомих, сусідів чи навіть рідних своїх товаришів або друзів.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: