Завантаження ...

На Сумщині попереджено контрабанду майже чотири кіло «кокаїну»

Прокуратурою Сумської області повідомлено про підозру 24-річному жителю Київської області, який намагався перемістити на територію Російської Федерації 4 кг кристалічної речовини



Прокуратурою Сумської області повідомлено про підозру 24-річному жителю Київської області, який намагався перемістити на територію Російської Федерації 4 кг кристалічної речовини, в складі якої, згідно експрес тесту, є небезпечний наркотичний засіб «кокаїн» (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15/ ч. 1 ст. 305 КК України).

За даними слідства, підозрюваний передав приватному перевізнику, який їхав за маршрутом «Київ-Москва», сумку нібито з продуктами харчування для перевезення до Російської Федерації. У міжнародному пункті пропуску «Бачівськ» прикордонники Сумського загону спільно зі співробітниками Служби безпеки України в Сумській області 19 червня 2020 року під час огляду речей перевізника виявили серед продуктів харчування три паперові упаковки із написом «Рис», пластикову упаковку жовтого кольору нібито шоколадного напою та одну паперову упаковку із написом «Цукор», в яких насправді знаходилась кристалічна речовина.

За результатом проведених оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили чоловіка, який передавав сумку перевізнику та затримали його. На даний час підозрюваному за клопотанням прокуратури рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі майже 130 тис. грн.

Досудове слідство триває, вилучену речовину передано на експертизу.

Прес-служба прокуратури Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: