Завантаження ...

На відпочинок сумських дітей витратять більше мільйона гривень

На організацію літнього відпочинку і оздоровлення сумських дітей та підлітків буде витрачено понад 1,1 млн. грн., з яких майже 580 тисяч – з міського бюджету.

На організацію літнього відпочинку і оздоровлення сумських дітей та підлітків буде витрачено понад 1,1 млн. грн., з яких майже 580 тисяч – з міського бюджету.
Цього літнього сезону планується робота 7 заміських оздоровчих таборів з терміном роботи оздоровчої зміни 21 день і планом оздоровлення 4910 дітей за 4 літні оздоровчі зміни.
У 32 пришкільних, 18 профільних таборах, 4 таборах праці та відпочинку, лісництві загальноосвітніх закладів, наметовому таборі (с. Курган Лебединського району) планується оздоровити 5234 дітей шкільного віку.
В дитячих оздоровчих таборах усіх типів буде організоване повноцінне харчування дітей відповідно до затверджених норм.
Запланована трудова та екскурсійна зайнятість дітей в літній період. Працюватимуть 116 трудових загонів старшокласників, 62 учнівські виробничі бригади, 76 ремонтних бригад, 200 бригад з благоустрою.
Дітвора також матиме змогу взяти участь у екскурсіях і походах, зарубіжних поїздках, відпочити та оздоровитися в МДЦ "Артек" і ДЦ "Молода гвардія". Діятимуть і альтернативні форми оздоровлення – наметові табори для учнівської і студентської молоді, байдаркові сплави.
Першочергова увага буде приділена оздоровленню дітей пільгових категорій в оздоровчих закладах усіх типів міста, області та України.
Так, цього літа планується оздоровлення 168 дітей-сиріт, 5761 дітей пільгових категорій (дітей-інвалідів, талановитих, з багатодітних і малозабезпечених сімей, дітей, які перебувають на диспансерному обліку тощо).
Буде забезпечено здешевлення вартості 187 путівок у заміські табори для дітей працівників бюджетної сфери міста із розрахунку 220,23 гривень на одну путівку на загальну суму 41,183 тис. грн.
Управлінням праці та соціального захисту населення забезпечується санаторно-курортне лікування та оздоровлення дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи у санаторіях області, санаторіях та курортах державного значення, в заміських оздоровчих таборах.
На проведення оздоровчої кампанії 2010 року з міського бюджету виділено кошти в сумі 579,900 гривень. Наразі, на проведення оздоровчої кампанії планується залучити 543 тисячі гривень батьківських та спонсорських коштів
Вжиті заходи щодо організації змістовної безперебійної роботи пришкільних, профільних таборів, таборів праці та відпочинку, забезпечується дотримання в них санітарно-епідеміологічних норм, техніки безпеки та протипожежних правил під час відпочинку, подорожей, екскурсій, перевезення дітей тощо.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: