Завантаження ...

Суми отримають дев'ятнадцять нових тролейбусів

У Сумах відбулося підписання контракту на постачання 19-ти тролейбусів у рамках проєктів «Міський громадський транспорт України» та «Оновлення рухомого складу КП «Електроавтотранс» в м. Суми».



У Сумах відбулося підписання контракту на постачання 19-ти тролейбусів у рамках проєктів «Міський громадський транспорт України» та «Оновлення рухомого складу КП «Електроавтотранс» в м. Суми».

За результатами тендеру, переможцем на постачання нових 12-ти метрових низькопідлогових тролейбусів, було визначено ДП «АСЗ № 1» АТ «АК «Богдан Моторс».

Контракт підписали міський голова Олександр ЛИСЕНКО, директор ДП «АСЗ № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» Дмитро Писаний, представник ДП «АСЗ № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» Ігор Стецюк, начальник відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергій Яковенко та в.о директора КП «Електроавтотранс» Андрій НОВИК.

«Ми підписали угоду на придбання 19 нових тролейбусів за рахунок залучених кредитних коштів Європейського інвестиційного банку. Впровадження цього проєкту дозволить нам підвищити комфорт і безпеку пасажирських перевезень та покращити екологічний стан міста», – наголосив Олександр Лисенко.

Він також зауважив, що низькопідлогові тролейбуси забезпечать легкий доступ до користування міським громадським транспортом людям похилого віку, людям з інвалідністю та пасажирам з дитячими візочками.

Головною вимогою до постачальників була максимальна комплектація тролейбусів. Процес проведення тендеру ретельно контролювали фахівці з ЄІБ та консультанти компанії Egis Ukraine.

Вартість електротранспорту, включаючи запасні частини та витратні матеріали, обладнання та інструменти для технічного обслуговування та ремонту, становить 4 млн євро.

За умовами договору, в цю суму входить, також, навчання з експлуатації, технічного обслуговування і ремонту тролейбусів для працівників КП «Електроавторанс», які в подальшому будуть обслуговувати транспорт.

Строк кредиту – до 22 років, відсоткова ставка за користування кредитними коштами, у відповідності до умов Фінансової угоди, визначається на дату вибірки траншів та дорівнює фіксованій ставці або шестимісячній Європейській міжбанківській ставці пропозиції (EURIBOR) + спред (до 2,5%). Сплата відсотків – щопіврічно. Погашення позики здійснюватиметься рівними платежами щопівроку.

Як зауважив директор ДП «АСЗ № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» Дмитро Писаний, – завдання підприємства, як учасника договору, якомога скоріше виконати зобов'язання з поставки електротранспорту, однак наразі це питання залежить від надходження коштів Європейського інвестиційного банку: «Суттєвий вплив на виконання договору має Європейський інвестиційний банк. Я особисто докладатиму усіх зусиль аби Суми якомога скоріше отримали нашу продукцію, і сумчани користувались новим комфортним громадським транспортом».

Зауважимо, що такі ж тролейбуси, які найближчим часом отримають Суми, вже курсують деякими містами України, зокрема Харковом та Луцьком.

Нагадаємо, «Міський громадський транспорт України» – це рамковий кредит на 200 млн. євро для фінансування громадського транспорту в 11-ти містах України. Кошти виділені на оновлення муніципального транспорту, автобусів, тролейбусів та трамваїв, а також відновлення наявної інфраструктури громадського транспорту.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: