Завантаження ...

У Сумах обговорили ескіз реконструкції дитячого парку «Казка»

Як зауважив міський голова Олександр Лисенко, пріоритетним завданням є повернення історичного вигляду дитячому парку, а особливо, його споруд, якими раніше славилась сумська «Казка».



Як зауважив міський голова Олександр Лисенко, пріоритетним завданням є повернення історичного вигляду дитячому парку, а особливо, його споруд, якими раніше славилась сумська «Казка».

«Історію потрібно повертати, – наші діти та майбутні покоління мають відчути той дух казки, який відчувався тут багато років тому. Мова йде про величезний корабель, фортеці, естраду, спортивні зони та багато чого іншого. Водночас, все має бути оновлене, сучасне, а головне безпечне, насамперед це стосується атракціонів. Втім, ми розуміємо, що бюджетних коштів може не вистачити, а тому готові до залучення інвестицій, – це гарна світова практика, а також є достойні приклади сусідніх міст – Києва або ж Харкова. Та, перш ніж дійти згоди, тобто фінішного етапу, потрібно ще буде скликати містобудівну раду та провести обговорення з громадою, доцільно також врахувати думку викладачів шкіл та дитячих садочків», – підкреслив керманич обласного центру.

Так, за словами авторів проєкту Дарії та Бориса Бурячкових, визначене функціональне зонування парку не змінюватиметься принципово, – зміни полягатимуть у насиченості новими атракціонами, формами благоустрою, гарним освітленням та озелененням. Разом із тим, буде реконструйовано маленькі вежі, що були зруйновані, створено квест-кімнату, кінозал 5Д, облаштовано спортивну зону для футболу, великого та малого тенісу, бадмінтону, й відповідно, роздягальні для гравців та побудовано інклюзивний майданчик для дітей з інвалідністю. Водночас трансформації зазнає й пішохідний міст, який веде до МЦ «Романтика».

Принагідно, перший заступник міського голови Володимир Войтенко виступив з ініціативою провести спеціальне опитування серед сумчан різних вікових груп щодо внесення можливих коректив й пропозицій.

У свою чергу директор дитячого парку «Казка» Олег Левченко поінформував, що якщо проєкт буде затверджено до кінця літа, то роботи з реконструкції та модернізації можуть стартувати вже наступного року. Загалом на повну реалізацію проєкту може піти від трьох до чотирьох років.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: