Завантаження ...

У Сумах майже 70% хворих одужали від коронавірусу

Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр Лисенко закликав сумчан слідувати правилам карантину та слідкувати за поточною ситуацією з COVID-19.



Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр Лисенко закликав сумчан слідувати правилам карантину та слідкувати за поточною ситуацією з COVID-19.

«Ситуація із захворюванням на COVID-19 у Сумах – під контролем! А це означає, що наші мобільні групи й надалі інспектуватимуть найбільш людні об’єкти міста на дотримання протиепідемічних заходів. Втім, вкотре наголошу, безпека людей в першу чергу залежить і від них самих, – потрібно дотримуватись маскового режиму в місцях масового скупчення, у разі перших симптомів дистанційно звертатися до лікаря, та в цілому слідкувати за поточною ситуацією з COVID-19 в країні», – зауважив очільник міста.

Разом із тим, Олександр Лисенко звернувся й до керівників сумських підприємств щодо контролювання ними протиепідемічних заходів на території виробництва.

Водночас в. о. начальника відділу охорони здоров'я Олена Чумаченко поінформувала, що в місті ситуація із захворюваністю перебуває у співвідношенні 50/50, тобто чотири особи одужали і також чотири особи на минулому тижні зареєстрували із підтвердженим діагнозом.

З початку тестування ПЛР на COVID-19 зареєстровано 67 випадків, у 59 випадках захворіли дорослі, у решті – діти. Загалом 68,7% людей (46 пацієнтів) вже одужали. На лікуванні наразі перебуває 21 хворий (шість дорослих в

КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького» і 15 осіб, серед яких дві дитини, лікуються амбулаторно). Контактні особи з підтвердженими випадками – 212. З підозрою на коронавірус – 23 чоловіка (9 з них на стаціонарі в КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького», 10 дітей (8 з районів) – у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», 4 амбулаторно – на самоізоляції). На обліку після повернення з-за кордону – 132 людини, які перебувають на самоізоляції.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: