Завантаження ...

На Сумщині водій спробував «відкупитися» від відповідальності за вчинене ДТП

Подія сталася вчора в селищі Велика Писарівка. До відділення поліції прийшов 46-річний житель району і запропонував начальнику сектора реагування патрульної поліції підрозділу неправомірну вигоду



Подія сталася вчора в селищі Велика Писарівка. До відділення поліції прийшов 46-річний житель району і запропонував начальнику сектора реагування патрульної поліції підрозділу неправомірну вигоду в розмірі 11 тисяч гривень.

Напередодні, будучи нетверезим, чоловік сів за кермо своєї автівки. В дорозі не справився з кермуванням, в результаті чого іномарка з‘їхала з дороги в кювет і перекинулась. На щастя, ніхто не постраждав, лише машина зазнала значних механічних ушкоджень.

«Викликані на місце події працівники підрозділу склали на водія два адміністративні матеріали: за ст. 130 КУпАП – за кермування автівкою нетверезим водієм, та ст. 124 КУпАП – порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу. – Коментує ситуацію Ярослав Загребельний, тимчасово виконуючий обов‘язки начальника Великописарівського відділення поліції. – Обидва протоколи мали бути направлені на розгляд суду, а самому водію загрожує сплата чималого штрафу та позбавлення права на керування транспортним засобом»».

Однак чоловік, вочевидь не бажаючи постати перед судом, вирішив на свій лад «домовитись» з працівниками поліції. Для чого приїхав до відділку і запропонував начальнику сектора реагування патрульної поліції підрозділу неправомірну вигоду в розмірі 11 тисяч гривень, поклавши йому на стіл пачку купюр. Правоохоронець застеріг відвідувача, що його дії є не що інше, як злочин, однак той настоював.

Відтак, на місце події була викликана слідчо-оперативна група поліції, яка й задокументувала факт пропозиції неправомірної вигоди службовій особі.

Тепер горе-водію доведеться постати перед судом не тільки за допущені адміністративні правопорушення, а й за вчинення злочину. Адже йому, у відповідності з вимогами ст. 369 КК України, загрожує знову ж таки сплата штрафу чи обмеження або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років.

Працівники поліції застерігають громадян: за жодних обставин не сідайте за кермо транспортного засобу, будучи на підпитку; не ризикуйте ані своєю долею, ані життям та здоров‘ям інших учасників дорожнього руху. Завжди пам‘ятайте, що дорога не прощає легковажності, тож будьте відповідальні та передбачливі у своїх вчинках, і щасливо повертайтеся додому.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: