Завантаження ...

Поліцейські Сумщини нагадують: продаж алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім заборонено

Відповідно до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів»



Відповідно до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», забороняється продаж алкогольних напоїв та цигарок особам, які не досягли 18 років.

Проте, у погоні за додатковим прибутком досить часто ця заборона працівниками торгівлі ігнорується. Поліцейські нагадують: у разі виникнення сумнівів щодо віку клієнта, який бажає придбати підакцизний товар, продавець зобов'язаний запитати документ, що підтверджує особу покупця. А якщо останній відмовляється чи не має при собі паспорта чи посвідчення, то продаж алкоголю або ж тютюну цій особі забороняється.

Правоохоронці попереджають – продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів неповнолітнім тягне за собою адміністративну відповідальність, передбачену ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольним напоями і тютюновими виробами». Санкція статті передбачає накладення чималого штрафу.

Дещо інша відповідальність передбачена для суб’єктів господарювання анулюється ліцензія на право торгівлі.

У своїй повсякденній роботі працівники ювенальної превенції досить часто виявляють факти продажу недобросовісними продавцями спиртного та тютюну неповнолітнім. Днями працівники Сумського відділу поліції задокументували факт продажу в одному з магазинів обласного центру слабоалкогольного напою неповнолітній відвідувачці. Правоохоронці склали на продавчиню відповідний протокол, тож тепер їй доведеться сплатити штраф у розмірі від 1700 до 6800 гривень.

Працівники поліції вкотре закликають громадян, які стали свідками продажу чи купівлі неповнолітніми цигарок або алкоголю, не залишатися байдужими і повідомити про цей факт на спецлінію «102». Кожне таке повідомлення буде перевірене, а правопорушники – притягнуті до відповідальності.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: