Завантаження ...

Поліцією Сумщини розкрито ряд крадіжок чужого майна

Викрили злодіїв працівники поліції обласного центру, Білопільського та Буринського районів. Цікавили зловмисників комп’ютерна й відеотехніка та металеві вироби.



Викрили злодіїв працівники поліції обласного центру, Білопільського та Буринського районів. Цікавили зловмисників комп’ютерна й відеотехніка та металеві вироби.

Так, працівники Сумського відділу поліції встановили, що 32-річний раніше неодноразово судимий сумчанин, перебуваючи в одному з приватних офісів, поцупив сумку з ноутбуком у 47-річного чоловіка.

Цього ж дня правоохоронці Білопільщини розкрили ще один подібний злочин – крадіжку з будинку у 66-річного житель села Бакша. У ході оперативно-розшукових дій полісмени встановили, що до цього злочину причетний 31-річний односельчанин потерпілого. Зловмисник скористався моментом, коли господарів не було вдома, зайшов на територію домоволодіння, пошкодив замок на дверях будинку та поцупив два телевізійних ТВ-тюнери.

До Буринського відділу поліції з повідомленням про злочин звернулась 72-річна місцева пенсіонерка. Працівники поліції розшукали зловмисника - ним виявився 35-річний житель одного з сіл району. Чоловік займався сезонними підробітками, однак, вочевидь, не минав нагоди «розжитися» й чужим майном. Правоохоронці поспілкувавшись з ним і з’ясували, що до будинку потерпілої він навідувався кілька разів. Спочатку вкрав і збув металеву плиту з грубки. Коли закінчилися гроші, прийшов за іншими деталями пічного обладнання. Однак, будучи напідпитку, не зумів довести до завершення свій план, і, полишивши уподобані речі, пішов додому. Правоохоронці знайшли та вже повернули жінці поцуплені у неї речі.

За кожним з цих фактів у поліції відкрили кримінальні провадження за ознаками ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Якщо вина зловмисників буде доведена, то їм, в залежності від тяжкості скоєного злочину, може загрожувати покарання у вигляді штрафів, обмеження, або навіть позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Поліцейські вкотре застерігають громадян, що залишене без належного нагляду майно може стати об’єктом уваги злодія. Тож радять вживати всіх можливих доступних та законних заходів з охорони та збереження своїх речей та статків.

Якщо ви все ж таки стали жертвою злочину – негайно телефонуйте на цілодобову спецлінію «102». Чим скоріше правоохоронці розпочнуть пошуки зловмисника, тим більше шансів розкрити злочин і повернути потерпілим їх майно.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: