Завантаження ...

За сім днів рибоохоронний патруль Сумщини виявив 20 заборонених знарядь лову

У період з 10 по 16 червня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 16 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 10 по 16 червня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 16 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено сім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову), два – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один – за ст. 85 прим. 1 КУпАП (виготовлення, збут, зберігання чи реклама заборонених знарядь добування (збирання) об'єктів тваринного або рослинного світу). Також оформлено шість актів виявлення та вилучення 14 одиниць безхазяйного майна.

«У порушників вилучено 20 од. заборонених знарядь лову та 12 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибним запасам, склали 646 грн. Накладено штрафів на суму 136 грн. Передано до судів вісім справ для притягнення до адміністративної відповідальності» – повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.
Для прикладу, 10 червня рибпатрульні задокументували порушення правил природного законодавства, що сталося на водоймі в с. Нижнє Пісчане Сумського району. Рибалка добував водні біоресурси за допомогою одного «павука». Риби не добув.

14 червня Сумський рибоохоронний патруль викрив два порушника, які здійснювали вилов риби забороненим знаряддям – однією «кімлею». Водних біоресурсів не добули.

15 червня державні інспектори виявили грубе порушення Правил рибальства на р. Псел в с. Старе Село Сумського району. Громадянин здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову – однією сіткою. У сітці знаходилась така риба: лин – 4 шт. та лящ – 1 шт., загальною вагою 3 кг. Збитки, завдані рибним запасам, склали 646 грн.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучені на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з документом опису-оцінки.

В заборонений нерестовий період державні інспектори викривають громадян, які, порушуючи Правила рибальства, добувають рибу на човнах та перевищуючи дозволену кількість вудочок на одну особу. Такі порушення задокументовані у Охтирському та Шосткинському районах. На двох осіб складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено штрафи на суму 136 грн.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, за даний період, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках області виявлений один випадок незаконного продажу 4 кг водних біоресурсів (плоскирка – 50 екз.). На реалізатора оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог правил рибальства в нерестовий період, з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Довідкова інформація:

Нагадуємо, що триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів у придаткових водоймах (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені) по 30 червня 2020 року включно.

Забороняється також всякий лов раків у період виношування ними ікри, личинок по 30 червня 2020 року 

Сумський рибоохоронний патрульвключно.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: