Завантаження ...

За пропозицію хабара поліцейським жителю Сумщини загрожує кримінальна відповідальність

Намагаючись уникнути покарання за порушення правил безпеки дорожнього руху, мопедист запропонував поліцейським 1500 тисячі гривень «відкупного».



Намагаючись уникнути покарання за порушення правил безпеки дорожнього руху, мопедист запропонував поліцейським 1500 тисячі гривень «відкупного». Тепер правопорушнику доведеться нести не тільки адміністративну, а й кримінальну відповідальність.

Так, на Серединобудщині увагу поліцейських привернув 53-річний водій мопеда, який рухався без мотошолома. Перевіряючи документи працівники поліції виявили, що водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Під час складання адміністративного протоколу, чоловік, бажаючи уникнути відповідальності за скоєне запропонував поліцейським 1500 тисячі гривень. Ті від пропозиції відмовились та зазначили, що його дії є неправомірними. Але чоловік наполягав на своєму.

Правоохоронці грошей не взяли, а ось стосовно водія відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція даної статті передбачає обмеження волі на строк до чотирьох років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: