Завантаження ...

Поліція застерігає: на Сумщині активізувалися різного роду шахраї

Жертвами псевдо- поліцейського та ворожок стали жителі Охтирщини. Зловмисники видурили у них золоті прикраси та 13 тисяч гривень. Поліцейські відкрили кримінальні провадження та ведуть пошуки шахраїв.



Жертвами псевдополіцейського та ворожок стали жителі Охтирщини. Зловмисники видурили у них золоті прикраси та 13 тисяч гривень. Поліцейські відкрили кримінальні провадження та ведуть пошуки шахраїв.

Одна з подій сталася в Охтирці. По допомогу до поліцейських звернулась 19-річна дівчина, яка повідомила, що дві невідомі жінки виманили у неї всі золоті прикраси, які вона мала. Зі слів заявниці, вдень до неї підійшли дві жінки, назвалися ворожками та завели розмову про те, що їй «пороблено» через золото. Щоб виправити ситуацію, запропонували провести ритуал очищення прикрас. А коли та погодилась і віддала їм свої дорогоцінності, ворожки запалили свічку, віддали її дівчині та наказали ходити вулицями міста, аж поки вогник не згасне. Спочатку дівчина так і зробила, однак трохи згодом таки зрозуміла, що її просто «розвели».

У другому випадку жертвою шахраїв став 67-річний мешканець с. Михайлівка. Він розповів, що зранку йому подзвонив невідомий та представився співробітником поліції. Чоловік запевнив, що його син спричинив дорожньо-транспортну пригоду, у результаті якої збив дитину. Тепер за це понесе кримінальну відповідальність. Та справу можна владнати, «ціна питання» – 13 тисяч гривень. Заявник погодився і перерахував всі заощадження на банківську картку, номер якої невідомий йому продиктував. Про те, що його ошукали, чоловік зрозумів, коли сам подзвонив і переговорив з сином.

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та проводять перевірки, в рамках яких ведуть пошуки зловмисників. Поліцейські вкотре застерігають громадян бути обачними та не довіряти незнайомцям. Слід обов’язково перевіряти отриману інформацію, а за будь-яких підозр - негайно телефонувати на лінію «102».

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: