Завантаження ...

З початку року на Сумщині прокурорами направлено до суду 1599 обвинувальних актів

У прокуратурі Сумщини під головуванням прокурора Сумської області Григорія Кондратенка відбулась нарада, на якій обговорили результати роботи за 5 місяців 2020 року.



У прокуратурі Сумщини під головуванням прокурора Сумської області Григорія Кондратенка відбулась нарада, на якій обговорили результати роботи за 5 місяців 2020 року.

Загалом за вказаний період органами прокуратури Сумщини спільно з іншими правоохоронними органами проведена значна робота, спрямована на захист прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави на території регіону.

Так, до суду направлено 1599 обвинувальних актів, зокрема, 115 у бюджетній сфері, у тому числі 7 за фактами розкрадання коштів при будівництві, ремонті та експлуатації автомобільних доріг; 17– у сфері земельних відносин; 30 – у сфері лісокористування. Триває робота з протидії кримінальній корупції. З обвинувальними актами до суду направлено 72 провадження стосовно 74 осіб. Насамперед основна увага оперативних підрозділів під наглядом прокурорів зосереджена на виявленні топ-корупціонерів. На даний час вже є певні напрацювання.

Боротьба з організованою злочинністю залишається одним з першочергових завдань правоохоронних органів. До суду направлено обвинувальні акти щодо 4 організованих груп. Судами ухвалено 2 вироки, за якими 5 осіб засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 14 років.

Припинено діяльність 3 підпільних міні-заводів, де незаконно виготовляли спиртні напої. Викрито підпільне виробництво підробленого антисептику. Зупинено діяльність 1 підпільного заводу, на якому без необхідних дозвільних документів здійснювалось виробництво бутильованої питної води. До суду направлено обвинувальні акти стосовно 16 осіб за фактами ухилення від сплати податків, незаконного виготовлення та збуту підакцизних товарів тощо.

Реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді, прокурорами пред’явлено позовів на суму майже 313 млн грн. Судами задоволено та відповідачами добровільно відшкодовано більше 228 млн грн. З початку року до державної власності повернуто 659 га земель вартістю понад 104 млн грн.

У сфері охорони дитинства прокурори направили до судів 31 позов на суму понад 40 млн грн про визнання недійсними договорів щодо протиправної передачі землі навчальних закладів тощо. Не допущено випадків незаконного притягнення дітей до кримінальної відповідальності. Завдяки вжитим заходам рівень злочинності серед неповнолітніх знизився на 4,4%.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: