Завантаження ...

Поліцейський собака допоміг викрити магазинного злодія правоохоронцям Сумщини

Німецька вівчарка Річард одразу від місця скоєння злочину взяв слід та привів поліцейських спочатку до ймовірного свідка, а потім вказав і на самого злодія.



Німецька вівчарка Річард одразу від місця скоєння злочину взяв слід та привів поліцейських спочатку до ймовірного свідка, а потім вказав і на самого злодія. Провівши ряд слідчих дій, працівники поліції зібрали докази причетності 16-річного підозрюваного до вчиненого злочину.

Про крадіжку з магазину в одному з сіл району до чергової частини Конотопського відділу поліції повідомили самі власники торгівельної точки. Вони розповіли: вранці, прийшовши на роботу, побачили розбите вікно та виявили зникнення готівки з каси.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом підрозділу. До складу групи увійшов інспектор-кінолог Вячеслав Сидоренко зі своїм вихованцем Річардом.

Оглянувши приміщення магазину, правоохоронці впевнились, що товар залишився у повному обсязі, зловмисник викрав тільки гроші - близько двох тисяч гривень. Поки слідчі та експерти відпрацьовували місце злочину та навколишню територію, інспектор-кінолог зі своїм чотирилапим напарником у прямому сенсі вийшли на слід зловмисника. Річард повів розшуковців у бік села і зупинився, вказавши на одного з перехожих.

«Опитавши юнака, наші співробітники встановили, що до крадіжки він особисто не має жодного відношення, - зазначає Сергій Породько, начальник Конотопського відділу поліції. – Але напередодні увечері хлопець гуляв неподалік магазину у компанії своїх однолітків, тож ми прийняли рішення опитати молодих людей і перевірити на причетність до злочину. І саме під час цього відпрацювання вдалося вийти на зловмисника – це виявився 16-річний підліток, мешканець сусіднього села».

Як встановили поліцейські, того вечора хлопець вирішив розжитися кишеньковими грошима. Для чого дочекався ночі й вирушив до обраного магазину, прихопивши з собою молоток. Розбивши інструментом вікно, проник до середини. Аби не привертати «зайвої уваги», вирішив обмежитися лише грошима, тож і спустошив тільки касу. Правоохоронців дещо збила з пантелику розлита на місці злочину соняшникова олія, однак згодом і цей факт знайшов своє пояснення. З‘ясувалось, що підліток, пролазячи крізь грати до магазину, обідрався та порізався, тож, щоб легше було вилазити назовні, змастив нею тіло. Працівники поліції навідались до хлопця додому і вилучили у нього викрадені кошти.

Наразі за фактом крадіжки у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України, розпочате досудове дослідування. Юнаку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до шести років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: