Завантаження ...

На Сумщині поліцейські притягли до відповідальності «мобільного» шахрая

Спокусився неодноразово судимий зловмисник на телефон своїх знайомих. Він узяв пристрій начебто на підзарядку, але господарям його не повернув. Наступного дня чужий засіб зв‘язку продав



Спокусився неодноразово судимий зловмисник на телефон своїх знайомих. Він узяв пристрій начебто на підзарядку, але господарям його не повернув. Наступного дня чужий засіб зв‘язку продав, а гроші пропив. Поліцейські не тільки притягли афериста до відповідальності, а й допомогли повернути гаджет заявниці.

В поліцію з заявою про шахрайство звернулась 52-річна жителька Шостки. Жінка розповіла, що знайомий сина взяв у її нащадка мобільний телефон і не повернув.

Як з’ясували поліцейські, того дня син заявниці гостював у свого товариша. Чоловіки випивали і, розважаючись, слухали через мобільний телефон музику, аж поки той не розрядився. Для підзарядки господар запропонував віднести його до сусідів, на що гість погодився.

За якийсь час візитер став вимагати свій телефон назад. На що господар помешкання відповів, що він вже повернув йому мобільний, просто товариш цього не пам‘ятає, оскільки п’яний. Відтак, гість повернувся додому і розповів все своїй матері. А вже вона поділилась своїми підозрами з поліцейськими.

Правоохоронці розшукали ймовірного підозрюваного. Ним виявився неодноразово судимий 30-річний житель одного з сіл Шосткинського району. Він зізнався, що насправді не відносив телефон на підзарядку, а заховав у сараї. Наступного дня чужий гаджет продав, а гроші витратив на спиртне.

Наразі підозрюваний засіб зв’язку викупив та повернув власникам. Дії чоловіка у поліції кваліфікували як шахрайство і відкрили стосовно нього кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Остаточне покарання чоловіку визначить суд.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: