Завантаження ...

На Сумщині триває операція «Мак-2020»

У ході проведення загальнодержавної операції «Мак-2020», протягом минулої доби правоохоронці виявили та вилучили з незаконного обігу наркотичні засоби.



У ході проведення загальнодержавної операції «Мак-2020», в Охтирському, Роменському, Недригайлівському та Ямпільському районах протягом минулої доби правоохоронці виявили та вилучили з незаконного обігу наркотичні засоби.

Дільничні офіцери Ямпільського відділення поліції в рамках відпрацювання виявили на приватній земельній ділянці 74-річного жителя смт. Свеса 16 конопляних кущів. Рослини були доглянуті та старанно обполені. Правоохоронці направили їх на експертизу. В тому разі, якщо вину пенсіонера у вирощуванні нарковмісних рослин буде доведено, то йому. У відповідності з вимогами ст. 310 КК України, загрожує чималий штраф або обмеження волі.

Під час обшуку за місцем мешкання 50-річного місцевого чоловіка охтирські поліцейські вилучили паперовий згорток з 15 г марихуани. Того ж дня в поле зору роменських поліцейських потрапив 39-річний житель райцентру. Як встановили дільничні, при собі він зберігав 5 г аналогічної сировини. За схожих обставин правоохоронці Недригайлова виявили згорток з 20 г марихуани у 35-річного чоловіка. Наразі працівники поліції за кожним з цих фактів відкрили кримінальні провадження за ознаками ст.309 Кримінального кодексу України та ведуть досудові розслідування.

Правоохоронці закликають громадян не залишаться байдужими і повідомляти на «гарячу» лінію «102» про всі відомі їм випадки вирощування нарковмісних рослин чи незаконного зберігання або виготовлення наркотичної сировини.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: