Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу 38 боєприпасів виявлено та ще 56 знешкоджено

Впродовж 9 червня, на Сумщині, піротехніки знищили три 45-мм артилерійські снаряди та п’ятдесят три мінометні міни калібру 50 та 82 мм. Вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни



Впродовж 9 червня, на Сумщині, піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій знищили три 45-мм артилерійські снаряди та п’ятдесят три мінометні міни калібру 50 та 82 мм. Вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни раніше виявляли в лісі на відстані до 500 м від житлових будинків с. Перекопівка Роменського району.

Тієї ж доби, о 17:45 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про знайдення підозрілих металевих предметів в с. Перекопівка Роменського району. Рятувальники прибули на виклик і встановили, що знахідки – це 45-мм артснаряд, двадцять сім 50-мм мінометних мін та дев’ять вибухників . Їх виявили у лісі на відстані 550 м від житлових будинків.

Цього ж дня ще один випадок стався в обласному центрі, по вулиці 1-ша Замостянська, на присадибній ділянці господарі будинку виявили ручну гранату Ф-1. Небезпечний «відголосок» знаходився на відстані 5 м від житлових будинків.

На місцях знайдення вибухонебезпечних предметів виставлено охорону, надана заявка на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (місто Ромни).

Рятувальники застерігають: роботи з вилучення та знешкодження боєприпасів часів війни можуть проводити лише піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій. Дії ж громадян при виявленні таких вибухонебезпечних предметів повинні бути виваженими. Треба пам’ятати, що боєприпасів не можна навіть торкатися, необхідно запам’ятати місце знахідки та негайно повідомити про неї до місцевих органів влади або безпосередньо до Служби порятунку «101».

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: