Завантаження ...

Ще одна жителька Сумщини втрапила до шахрайської пастки

Намагаючись запобігти несанкціонованому зняттю грошей зі своїх банківських карток, жителька Шостки назвала телефонному співрозмовнику коди доступу до своїх фінансових рахунків.



Намагаючись запобігти несанкціонованому зняттю грошей зі своїх банківських карток, жителька Шостки назвала телефонному співрозмовнику коди доступу до своїх фінансових рахунків. І в результаті втратила 21 тисячу гривень.

До поліції Шостки з заявою про шахрайство звернулась 52-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що вдень на її мобільний телефон подзвонив невідомий. Він назвався співробітником банку та розповів, що зловмисники намагаються зняти з її рахунку гроші. Аби цьому запобігти, потрібно назвати йому номер картки, строк її дії та код з смс-повідомлення, що прийде їй на телефон з банку. Заявниця виконала поставлені умови співрозмовника, проте той нагадав їй і за іншу банківську картку. Жінка вказала необхідні данні і по ній, назвавши конфіденційну інформацію з банківських смс-листів.

За кілька хвилин після цього телефонного дзвінка вона зайшла на особисту фінансову сторінку і з’ясувала, що з її двох карток зникли 21 тисяча гривень.

Сама постраждала каже, що знала про таку шахрайську пастку, проте на той момент перелякалась за свої фінанси і намагалась таким чином їх урятувати.

В поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого ведуться пошуки шахрая.

Поліцейські звертаються до громадян з проханням недовіряти інформації, отриманої телефоном від невідомих людей, ким би ті не називались. Якщо вам телефонують з банку та просять коди з смс-повідомлення для дистанційного проведення фінансових операцій, - не погоджуйтесь. Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно особисто і в приміщенні фінансової установи. Будьте обачні, і вам не доведеться бути жертвою шахраїв.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: