Завантаження ...

Поліція Сумщини застерігає громадян від телефонних шахраїв

Учора ще одна жителька області потрапила «на гачок» аферистів. Як встановили правоохоронці, намагаючись вберегти кошти від начебто несанкціонованого зняття



Учора ще одна жителька області потрапила «на гачок» аферистів. Як встановили правоохоронці, намагаючись вберегти кошти від начебто несанкціонованого зняття, літня жінка сама перерахувала їх на чужий рахунок.

Увечері на мобільний телефон 65-річної жительки обласного центру зателефонував невідомий. Чоловік представився співробітником одного з провідних державних банків. У ході розмови «банківський працівник» повідомив, що у ці хвилини із її банківської карти несанкціоновано намагаються зняти грошові кошти. І для їх збереження, мовляв, необхідно виконати його вказівки. Жінка, не гаючи часу, зробила все, що їй «порадив» псевдобанкір. А за деякий час виявила зникнення із свого банківського рахунку 10 тисяч гривень. Зрозумівши, що стала жертвою шахрайської схеми, звернулась до поліції.

За даним фактом слідчими Сумського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». На даний час проводяться слідчі дії.

Поліція закликає жителів регіону ніколи та ні за яких обставин не повідомляти стороннім особам секретні реквізити своїх банківських карток. Пам'ятайте, що ніхто сторонній, ким би він не представився, не має права знати код безпеки або cvv-код вашої картки. Інакше у нього з'явиться можливість перевести гроші з вашого рахунку або оплатити через нього велику покупку в Інтернет-магазині.

Тож, якщо вам дзвонять і починають випитувати інформацію стосовно платіжної картки чи ваші персональні дані, негайно кладіть трубку, - ви зі стовідсотковою вірогідністю спілкуєтесь з шахраями.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: