Завантаження ...

Жителі Сумщини виявили мінометні міни та гранату РГД часів Другої світової війни

За минулу добу до поліції надійшло два повідомлення від жителів Роменського та Сумського районів про виявлення боєприпасів часів минулої війни.



За минулу добу до поліції надійшло два повідомлення від жителів Роменського та Сумського районів про виявлення боєприпасів часів минулої війни. Вибухонебезпечні предмети до приїзду саперів були взяті під охорону поліцейськими.

До Роменського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що у лісосмузі, на відстані 1,5 км від с. Перекопівка, місцеві жителі виявили 27 мінометних мін калібру 50 мм, артилерійський снаряд калібру 76 мм та 19 детонаторів часів Другої світової війни.

Того ж дня до Сумського районного відділу поліції зателефонував охоронець однієї з агрофірм та повідомив, що під час проведення земляних робіт була виявлена стара іржава граната РГД-35.

На місцях виявлення боєприпасів виставлено охорону поліції до прибуття саперного підрозділу спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Управління МНС України.

Поліція нагадує громадянам, що у разі виявлення зброї, боєприпасів чи інших вибухонебезпечних предметів, найголовніше – не чіпати «знахідку. Слід відмітити чи запам‘ятати її місцезнаходження, відійти на безпечну відстань та викликати поліцію.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: