Завантаження ...

Поліція Сумщини вкотре застерігає громадян бути обачними під час телефонних розмов

Правоохоронці попереджають: якщо ваш співрозмовник заводить мову про родичів, які начебто спричинили чи потрапили в ДТП, перебувають в поліції чи потребують негайного оперативного втручання



Правоохоронці попереджають: якщо ваш співрозмовник заводить мову про родичів, які начебто спричинили чи потрапили в ДТП, перебувають в поліції чи потребують негайного оперативного втручання, і для їх порятунку необхідні значні суми грошей – знайте, що ви спілкуєтесь з шахраями.

В подібну пастку потрапила 69-річна жителька Конотопа. Жінка розповіла правоохоронцям, що невідомий співрозмовник, назвавшись лікарем однієї з закордонних клінік, повідомив, що її син начебто потрапив у автоаварію. І наразі на його лікування негайно потрібно дві тисячі доларів. Та коли жінка відповіла, що немає такої суми, співрозмовник погодився на те, що є: мовляв, операцію зробить безкоштовно, однак ліки та імпланти доведеться все-таки оплатити. А тому всі зібрані гроші слід передати кур’єру, який зараз має під‘їхати за її адресою.

Спритник настільки задурив пенсіонерці голову, і був такий переконливий у своїх словах, що її навіть не насторожив той факт, що кур‘єр, який мав приїхати аж з сусідньої держави, прибув до неї за 15-20 хвилин. Відтак, лише після того, як посланець, отримавши близько 21 тисячі гривень, поїхав геть, жінка вирішила поцікавитися станом здоров’я у самого сина. І з’ясувалося, що у нього все добре, і жодного лікування чи операції він не потребує

Наразі за фактом злочину конотопські слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та вживають всі необхідні заходи для встановлення осіб зловмисників та їх місцезнаходження.

З’ясовуючи деталі події, правоохоронці встановили, що на вигляд так званому «кур‘єру» близько 30-35 років, він худорлявої статури, має темно-русяве коротке волосся. Чоловік був одягнений у темно-синій спортивний костюм та бордові черевики, обличчя ховав за медичною маскою. Працівники поліції звертаються до громадян з проханням - якщо ви володієте будь-якою інформацією, що допоможе у розшуку зловмисника, повідомте про це до Конотопського відділу поліції за адресою: м. Конотоп, пр. Миру, 14, або за телефонами: (068) 070-21-74 та (095) 348-86-06 чи на спецлінію поліції «102».

Разом з тим правоохоронці застерігають: якщо ваш співрозмовник заводить мову про родичів, які начебто спричинили чи потрапили в ДТП, перебувають в поліції чи потребують негайного оперативного втручання, і для їх порятунку необхідні значні суми грошей – знайте, що ви спілкуєтесь з шахраями. В жодному разі не піддавайтесь паніці та емоційному тиску з боку співрозмовника. Пам‘ятайте: зловмисники, «згущаючи барви» і розповідаючи про страшні травми та необхідність негайного лікування, домагаються того, аби ви віддали свої гроші. Тож будьте пильними і не дайте себе ошукати.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: