Завантаження ...

Поліція Сум розшукує зловмисників, які хитрощами видурили у пенсіонерки всі її заощадження

Щоб збагатитися, злочинці використали відому шахрайську схему з «онуком» та домоглися того, що змусили 81-річну сумчанку віддати їм 30 000 гривень.



Щоб збагатитися, злочинці використали відому шахрайську схему з «онуком» та домоглися того, що змусили 81-річну сумчанку віддати їм 30 000 гривень.

До Сумського відділу поліції звернулась мешканка обласного центру, яка повідомила, що стала жертвою шахраїв. Як з’ясувалося, ввечері їй на стаціонарний телефон зателефонував чоловік, який назвався «онуком» жінки, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. Зі його слів, «онук», нібито, отримав травми та йому на лікування потрібна велика сума грошей.

Потім, начебто, вже «онук», схлипуючи в трубку, попросив стареньку, щоб «бабуся» зібрала вдома всі наявні заощадження, і передала їх жінці, яка невдовзі прийде до неї прямо додому.

Пенсіонерка зробила все, як сказав «онук». Діставши зі схованки всі свої гроші, які збирала на «чорний день», жінка стала чекати на незнайомку. Вже за декілька хвилин, прямо до неї додому прийшла невідома жінка, яка назвалася «лікарем», і старенька без вагань передала їй 30 000 гривень.

Лише після того, як справу було зроблено, пенсіонерка схаменулася, зателефонувала родичам та зрозуміла, що її ошукали.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочала розшук злочинців.

Поліція вкотре просить громадян похилого віку не вступати у бесіди з незнайомцями та застерігають від вчинення необдуманих дій при спілкуванні зі сторонніми людьми. Якщо під час розмови ваші співрозмовники зачіпають тему грошей, які вам необхідно комусь передати чи переслати, знайте, ви спілкуєтеся з шахраєм. Тож радимо вам відразу припинити розмову, зателефонувати на цілодобову спецлінію «102» та викликати поліцію. Завжди пам’ятайте, лише ваша уважність та обачність вбереже вас від фінансових втрат.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: