Завантаження ...

На Сумщині поліція затримала зловмисника, який скоїв крадіжку з чужого домоволодіння

Поліція області закликає громадян більш уважніше ставитись до збереження свого майна. А залишаючи навіть ненадовго свою квартиру, дачу чи інше домоволодіння, слід обов’язково застосовувати заходи безпеки



Поліція області закликає громадян більш уважніше ставитись до збереження свого майна. А залишаючи навіть ненадовго свою квартиру, дачу чи інше домоволодіння, слід обов’язково застосовувати заходи безпеки, які унеможливлять проникнення зловмисника.

До Охтирського відділу поліції звернулася 56-річна місцева жителька, яка повідомила, про крадіжку з будинку.

Як з’ясувалося, злодій потрапив до її житла розбивши вікно, та викрав сковорідку, чайний сервіз, блюдця, тарілки, алюмінієві та сталеві ложки, чавун, інший кухонний посуд та три банки фарби. У скоєному жінка одразу ж запідозрила свого двоюрідного брата, якому вона дала тимчасову оселю у себе на кухні. Чоловік мешкав в неї з минулого року та перебивався «тимчасовими заробітками».

Поліцейські перевірили версію потерпілої, і встановили, що до крадіжок справді причетний її брат, 64-річний чоловік, який вже раніше був судимий за подібні злочини і нещодавно звільнився з місць позбавлення волі.

Викрадене майно зловмисник обмінював на харчі та цигарки у своєї знайомої, яка мешкала неподалік. Проте продукти невдовзі закінчувались і він йшов «заробляти на прожиття», знову скоюючи крадіжку. Останнього разу він примудрився поцупити у сестри ще й алюмінієвий бідон ємністю 40 літрів.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». За скоєне чоловікові може загрожувати до шести років позбавлення волі.

На даний час викрадене майно вилучене поліцією .

Поліцейські вкотре просять громадян не залишати особисті речі та майно без нагляду та приділяти належну увагу його збереженню, не розповідати стороннім та малознайомим особам, що маєте в господарстві та за можливості завчасно попереджати сусідів про можливе довготривале відлучення зі свого домоволодіння.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: