Завантаження ...

Поліцейські Сумщини розшукують псевдобанкіра, який ошукав пенсіонера майже на 13 тисяч гривень

Намагаючись «розблокувати» свою банківську картку, 69-річний житель Шостки назвав невідомому телефонному співрозмовнику коди доступу до свого фінансового документу.



Намагаючись «розблокувати» свою банківську картку, 69-річний житель Шостки назвав невідомому телефонному співрозмовнику коди доступу до свого фінансового документу. В результаті своєї довірливості чоловік втратив всі заощадження.

Вдень на мобільний телефон 69-річного жителя Шостки надійшло смс-повідомлення про блокування його банківської картки. Занепокоєний чоловік вирішив з’ясувати у чому справа і зателефонував на вказаний номер телефону.

Слухавку підняв невідомий, який назвався у розмові співробітником служби безпеки банку. Він підтвердив інформацію викладену у повідомленні і запропонував її розблокувати в телефонному режимі, якщо власник рахунку надасть йому необхідну данні. За словами псевдобанкіра, потрібно вказати йому номер картки, скільки грошей на рахунку та код, який прийде чоловіку у смс-повідомленні з банку.

Пенсіонер виконав поставлені умови незважаючи на те, що в повідомленні з фінансової установи було попередження про нерозголошення цих секретних цифр.

Обман розкрився за кілька днів, коли чоловік вирішив зняти кошти зі свого рахунку. Біля банкомату він і з’ясував, що з картки зникло 12 900 гривень. За допомогою він звернувся до правоохоронних органів.

Сам постраждалий каже, що знав про таку шахрайську схему з засобів масової інформації, проте на той момент він не придав цьому значення.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого ведуться пошуки афериста.

Поліцейські звертаються до громадян з проханням недовіряти інформації, отриманої телефоном від невідомих людей, ким би вони не називались. Якщо вам телефонують з банку та просять коди з смс – повідомлення для дистанційного проведення фінансових операцій, - не погоджуйтесь. Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі. Будьте обачні, і вам не доведеться бути жертвою шахраїв.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: