Завантаження ...

Правоохоронці Сумщини радять, як вберегтися від квартирних злодіїв

З настанням теплої пори року суттєво зростає кількість вчинених квартирних крадіжок. Громадяни їдуть у відпустки, на відпочинок або на дачі, залишаючи свої помешкання без нагляду. А злочинці цим вправно користуються.



З настанням теплої пори року суттєво зростає кількість вчинених квартирних крадіжок. Громадяни їдуть у відпустки, на відпочинок або на дачі, залишаючи свої помешкання без нагляду. А злочинці цим вправно користуються.

Найчастіше злодії проникають до квартир шляхом підбору ключа до вхідних дверей та їх пошкодження, через вікна, чи шляхом вільного доступу, через необачність господарів.

Найбільш ефективним засобом захисту від проникнення в житло є встановлена сигналізація, яка виведена на пульт поліції охорони.

Аби вберегтися від «домушників», не потрібно розміщувати в соціальних мережах інформацію про свій від’їзд з дому кудись на відпочинок чи приїзд додому з-за кордону, де ви, наприклад, працювали. Не варто хвалитися в соціальних мережах своїми статками, новими покупками, особливо дорогоцінними речами, а також виставляти на сторінках соцмереж фотографії, з яких легко можна визначити, ваш фінансовий стан та місце знаходження вашого житла. Крадії, теж присутні в соцмережах, і активно збирають потрібну їм інформацію, де можна поживитися.

Окрім того, на вході до квартири повинні бути встановлені якісні двері та замки, на першому і верхньому поверхах будинку на вікнах – металеві решітки. Такі прості речі зроблять ваше житло більш захищеним від проникнення злодія. Постійно, перед виходом з житла, варто перевіряти чи зачинені двері, вікна та балкон.

Залишаючи квартиру на довгий час, можна віднести усі цінні речі на зберігання родичам або надійним друзям. Знайте, злодії в основному викрадають готівку та ювелірні прикраси, і не беруть великих речей, щоб випадково не потрапити на очі комусь у під’їзді, та не думати потім, як позбутися краденого. Також, не зайвим буде, про свій від’їзд попередити сусідів та попрохати їх наглядати за квартирою під час вашої відсутності.

У разі можливості, встановіть у під’їздах та біля входу до квартири камери відеоспостереження. Вони хоч і не попередять вчинення злочину, але допоможуть знайти злочинців у випадку крадіжки.

Якщо ви повернулися додому й виявили, що вхідні двері відчинено або виламано замок, не поспішайте заходити всередину. Можливо, злодії досі знаходяться там. Зайшовши до приміщення, ви перекриєте їм єдиний шлях до виходу, чим поставите під загрозу своє життя та здоров’я. Не чіпайте дверну ручку або дзвінок: на них можуть бути відбитки пальців злочинців. Не піддавайтеся паніці, викликайте поліцію і до її приїзду продовжуйте спостерігати за вхідними дверима з безпечного місця.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: