Завантаження ...

У Сумах вшанували пам’ять прикордонників усіх поколінь

У Сумах із нагоди Дня вшанування ветеранів та пенсіонерів прикордонної служби України у відреставрованій каплиці «Прикордонникам всіх поколінь» вшанували вартових кордонів.



У Сумах із нагоди Дня вшанування ветеранів та пенсіонерів прикордонної служби України у відреставрованій каплиці «Прикордонникам всіх поколінь» вшанували вартових кордонів.

Висловити слова вдячності діючим працівникам та вже ветеранам прикордонної служби, а також вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблих військовиків прийшли заступник міського голови Степан Пак, перший начальник сумського прикордонного загону, полковник у відставці та голова ГО «Прикордонники Сумщини» Юрій Лозинський, начальник Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І. Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України Юрій Свідлов, голова обласної ветеранської організації «Асоціація МВС України», генерал-майор міліції Петро Дяченко, архієпископ Сумський і Охтирський ПЦУ Мефодій та представники громадськості.

Захід розпочали підняттям Державного прапора України та прапора Державної прикордонної служби України під акапельне виконання гімну присутніми.

Звертаючись до сумських прикордонників, заступник міського голови Степан Пак зазначив, що співпраця міської влади та військових завжди була на належному рівні, а відкриття пам’ятного знаку – черговий тому приклад.

«Від імені міського голови Олександра Лисенка, міської ради, виконавчого комітету та всієї громади вітаю вас, шановні воїни сьогодення та ветерани прикордонної справи із цим знаменним днем. Нехай поняття честі, мужності та відваги на всі роки залишаються незмінними для прикордонників, служба не знає втрат, а у пам’яті ніколи не будуть забуті настанови командира. Ваша велич вражає, і ви в жодному разі не змушуєте сумніватись у обороноздатності нашої країни й у тому, що наші діти можуть спокійно рости, вчитися та радіти життю, а дорослі – їх виховувати у мирі та злагоді. Низький вам уклін хлопці, здоров’я, благополуччя та сили духу», – підкреслив посадовець.

Нагадаємо, каплицю «Прикордонникам всіх поколінь» відкрили 28 травня у 2009 році. На цьому місці прикордонники заклали капсулу зі зверненням до майбутніх захисників Вітчизни свято та непорушно берегти та примножувати славні традиції захисників кордонів Батьківщини, а також бути взірцем у виконанні службових обов’язків. Нині, у 2020 році, коштом бюджету Сумської міської ОТГ і благодійників каплицю відреставрували та облаштували прилеглу територію.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: