Завантаження ...

На Сумщині поліцейські викрили двох підлітків, займались крадіжками з дачних садиб

На Шосткинщині поліцейські викрили двох підлітків, які у нічний час займались крадіжками з дачних садиб. Цікавили неповнолітніх велосипеди, побутова техніка та вироби з металу.



На Шосткинщині поліцейські викрили двох підлітків, які у нічний час займались крадіжками з дачних садиб. Цікавили неповнолітніх велосипеди, побутова техніка та вироби з металу. Чуже майно хлопці продавали, а гроші витрачали на розваги. Правоохоронці наразі проводять відповідні перевірки та нагадають батькам про відповідальність, яку вони несуть за дії свої нащадків.

Поліцейські вже встановили причетність 17-річного жителя одного з населених пунктів Шосткинського району до скоєння трьох крадіжок з приватних будинків та гаражів цього ж селища. А його 15-річного товариша – до двох. Користуючись послабленим контролем з боку батьків, хлопці вночі проникали до чужих помешкань та викрадали все, що можна легко продати: велосипеди, побутову техніку, вироби з металу. «Зароблені» таким чином гроші вони витрачали на розваги.

На сьогоднішній день встановлено, що підлітки своїми діями спричинили збитків потерпілим на суму близько 7 000 гривень.

Відомо, що обоє неповнолітніх підозрюваних вже мали раніше проблеми з законом. Старший з них виховується у багатодітній родини, а молодший користувався зайнятістю матері на роботі.

В ході проведення необхідних слідчих дій поліцейські знайшли, вилучили та повернули власникам частину викрадених речей. Кримінальні провадження відкриті відносно підлітків за ознаками ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», вже спрямовані до суду. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі, проте остаточне покарання хлопцям визначить суд.

Поліцейські звертаються до батьків з проханням контролювати своїх нащадків, особливо коли діти не зайняті учбовим процесом: цікавитись їх друзями, колом спілкування та як вони проводять дозвілля поза сім’єю.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: