Завантаження ...

На Сумщині правоохоронці викрили двох любителів «дурман-зілля»

В ході профілактичного відпрацювання території обслуговування під час проведення операції «Мак-2020» поліцейські виявили двох громадян, які зберігали марихуану.



В ході профілактичного відпрацювання території обслуговування під час проведення операції «Мак-2020» поліцейські виявили двох громадян, які зберігали марихуану.

У першому випадку у поле зору працівників ювенальної превенції потрапив 22-річний мешканець райцентру. Помітивши, що чоловік занервував, побачивши поліцейських, правоохоронці вирішили його перевірити. Тоді і з’ясувалася причина його хвилювання. При собі чоловік мав близько п’яти грамів речовини рослинного походження схожої на марихуану. З його слів, пакунок він нібито знайшов кількома днями у місті. І планував вжити при нагоді.

Того ж дня за схожих обставин правоохоронці зупинили раніше судимого 32-річного чоловіка. Під час поверхневої перевірки у нього також було виявлено згорток з речовиною рослинного походження, схожою на наркотичну. Чоловік пояснив, що знайшов його випадково, а оскільки вже тривалий час вживає наркотики, то здогадався, що у згортку і залишив собі для власного вжитку.

Всі виявлені наркотики правоохоронці вилучили та направили на експертне дослідження. А слідчими за цими фактами відкриті кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: