Завантаження ...

У Сумах розробили план з ліквідації наслідків спалаху АЧС на території виправної колонії

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при міській раді визначила план заходів із ліквідації та недопущення поширення африканської чуми свиней господарства ВНІС ДУ «Сумська виправна колонія № 116».



Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при міській раді визначила план заходів із ліквідації та недопущення поширення африканської чуми свиней господарства ВНІС ДУ «Сумська виправна колонія № 116».

Мова йде про випадок, зафіксований на території виправної колонії, де днями загинула свиноматка вагою 80 кг. У результаті проведеного дослідження Сумською регіональною лабораторією Держпродспоживслужби у тварини підтвердили захворювання на африканську чуму свиней.

З огляду на це, на терміновому засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при міській раді визначили територію підсобного господарства ДУ «Сумська виправна колонія № 116» епізоотичним осередком щодо АЧС та ввели карантин; територію в радіусі 3 км від ДУ «Сумська виправна колонія № 116» – зоною захисту; територію обласного центру – зоною нагляду.

В епізоотичному осередку щодо АЧС вирішено встановити та облаштувати поліцейсько-карантинні пости на час умертвіння свиней, забезпечити дезінфекцію коліс транспорту та взуття контактних із тваринами осіб, заборонити вивезення та ввезення усіх видів живих тварин, продуктів і сировини домашнього походження, кормів.

В зоні захисту буде здійснено облік всього свинопоголів’я в приватних підсобних господарствах, які займаються розведенням та утриманням свиней. Облікують свинопоголів’я й у зоні нагляду щодо АЧС. Окрім того, буде заборонено продаж свиней, їх переміщення, вигульне (вільне) утримання та безконтрольний забій. У випадку захворювання чи загибелі свиней їхні власники зобов’язані негайно повідомляти про це Управління Держпродспоживслужби в м. Суми.

Карантин із неблагополучного пункту може бути знятий не раніше ніж через 40 днів після проведення всіх заходів, передбачених Планом, у відповідності до рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: