Завантаження ...

На Сумщині чоловік намагався відкупитися від відповідальності за керування автомобілем у стані сп’яніння

Нетверезий водій запропонував співробітникам групи реагування патрульної поліції 200 доларів США неправомірної вигоди за не притягнення його до адміністративної відповідальності.



Нетверезий водій запропонував співробітникам групи реагування патрульної поліції 200 доларів США неправомірної вигоди за не притягнення його до адміністративної відповідальності. Поліцейські задокументували цей факт і відкрили стосовно чоловіка кримінальне провадження.

Патрулюючи місто співробітники у складі групи реагування патрульної поліції побачили автомобіль ВАЗ-2109. Транспортний засіб рухався з порушеннями правил дорожнього руху, скоїв наїзд бордюр. Правоохоронці вирішили перевірити водія і зупинили вищевказану машину.

За кермом «вазівки» знаходився 46-річний житель Шостки, який перебував в стані алкогольного сп’яніння. Останній не заперечував своєї провини, проте від проходження тесту на стан алкогольного сп’яніння відмовився.

За його словами, він випив кілька грамів горілки та вирішив перегнати свій автомобіль на стоянку.

Під час складання на чоловіка адміністративного протоколу за ознаками ст. 130 КУпАП ««Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції», останній запропонував стражам правопорядку 200 доларів США неправомірної вигоди за не притягнення його до відповідальності. Правоохоронці попередили правопорушника, що за цю пропозицію передбачена кримінальна відповідальність, втім той наполягав на своєму.

На місце була викликана слідчо-оперативна група поліції, яка задокументувала цей факт та відкрила стосовно чоловіка кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до чотирьох років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: