Завантаження ...

Жителька Сумщини спокусилася на дешеву пропозицію і в результаті залишилася ні з чим

Шахрай в мережі Інтернет запропонував жительці райцентру цукор по чотири гривні за кілограм. Жінка повірила аферисту та перевела на вказані ним рахунки 26 000 гривень.



Шахрай в мережі Інтернет запропонував жительці райцентру цукор по чотири гривні за кілограм. Жінка повірила аферисту та перевела на вказані ним рахунки 26 000 гривень.

До Глухівського відділу поліції з заявою про злочин звернулася 42-річна місцева жителька. Жінка повідомила, що в Інтернет мережі знайшла оголошення про продаж цукру за занадто привабливою ціною – 7 гривень за кілограм. І придбати його можна було хоч кілька тон. Швидко порахувавши прибуток, від перепродажу солодкого товару, жінка зв’язалася з продавцем за вказаним на сайті телефоном, і повідомила його про своє бажання придбати цілу тону. «Продавець» зажадав повної передоплати, тож жінка не задумуючись перерахувала йому необхідну суму і стала чекати на повідомлення, коли ж приїде вантажівка з цукром.

«Продавець» і справді скоро зв’язався з покупцем та повідомив, що в автомашині, залишилося дві з половиною тони цукру, тож щоб його не вивантажувати і не ганяти напівпорожню машину, запропонував продати його глухівчанці за ще нижчою ціною - 4 гривні за кіло. Жінка ж, прикинувши у голові надприбуток, який отримає від перепродажу, відразу погодилася, та відправила на вказані аферистом рахунки решту грошей, загалом 26 000 гривень, і стала чекати на продукт.

Проте ні через два дні, ні через тиждень, автомобіль з цукром до Глухова так і не приїхав, а телефон «продавця» давно був «поза зоною». Лиш на дванадцятий день очікування жінка звернулася до поліції по допомогу.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та розпочали заходи по розшуку зловмисника, який легко збагатився, вміло «граючи» на людській жадібності та довірливості.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: