Завантаження ...

На Сумщині перевіряється порушення екологічного законодавства під час експлуатації полігону ТПВ

Сумською місцевою прокуратурою за заявою Державної екологічної інспекції в Сумській області розпочато кримінальне провадження за фактом ймовірного порушення правил екологічної безпеки



Сумською місцевою прокуратурою за заявою Державної екологічної інспекції в Сумській області розпочато кримінальне провадження за фактом ймовірного порушення правил екологічної безпеки під час експлуатації полігону твердих побутових відходів, який обслуговує одне з комунальних підприємств Сумської міської ради.

У рамках кримінального провадження правоохоронці отримали ухвали суду на обшук адміністративної будівлі комунального підприємства та примусовий огляд полігону в Краснопільському районі.

У вівторок, 26 травня 2020 року, співробітниками поліції під процесуальним керівництвом прокуратури спільно з фахівцями екологічної інспекції розпочато відповідні слідчі дії. Зокрема контролюючими органами на полігоні відібрано зразки та проведено необхідні заміри. Водночас задокументовано факт сортування відходів шести особами без постійного місця проживання, з якими підприємством не оформлено трудові відносини.

Наголошуємо, що діяльність підприємства чи полігону не призупиняться. Слідчі дії проводяться виключно з метою підтвердження чи спростування порушення вимог екологічного законодавства. Досудове слідство за ст. 236 (порушення правил екологічної безпеки) КК України триває.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: