Завантаження ...

Поліція Сумщини застерігає: смс-повідомлення або дзвінок від «працівника банку» можуть бути шахрайськими схемами

Жертвою афери стала 51-річна жителька Тростянця. Жінці зателефонували нібито зі служби безпеки банку та повідомили, що з її банківського рахунку намагаються провести фінансову операцію



Жертвою афери стала 51-річна жителька Тростянця. Жінці зателефонували нібито зі служби безпеки банку та повідомили, що з її банківського рахунку намагаються провести фінансову операцію по зняттю грошей, і попросили по телефону підтвердити або скасувати дію.

Занепокоєна жінка сказала «банківському працівнику», що ніяких операцій по картці не здійснювала. Тоді співрозмовник попросив її назвати йому спочатку номер кредитної картки, а потім код з смс-повідомлення, що за мить прийде їй на телефон.

«Не підозрюючи що саме в цей момент зловмисники отримують доступ до її рахунку, жінка виконала всі «поради» телефонного співрозмовника і в результаті втратила майже 7 000 гривень - коментує Дмитро Станішевський, начальник Тростянецького відділення поліції. – Слідчі за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та почали розшук аферистів».

Правоохоронці знову застерігають громадян: ніколи і нікому не розголошуйте інформацію по своїх банківських картках та рахунках. Пам‘ятайте: навіть банківські працівники не повинні знати пін-код та інші дані вашого фінансового документа. Тож, щойно мова заходить за ваші гроші, рахунки чи карту, - негайно переривайте розмову. Будьте певні: ви спілкуєтесь з шахраєм. Справжні працівники банку можуть лише запросити вас до найближчої філії фінансової установи, і тільки там, тільки у вашій присутності вирішувати якісь питання. Аби дізнатися про реальний рух коштів на ваших рахунках – зверніться на «гарячу» лінію свого банку, і оператор надасть вам всю необхідну допомогу.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: