Завантаження ...

На Сумщині водій-порушник хотів «відкупитися» від поліції грошима

П’ять тисяч гривень чоловік запропонував співробітникам групи реагування патрульної поліції Глухівського відділу поліції, аби уникнути відповідальності за порушення.



П’ять тисяч гривень чоловік запропонував співробітникам групи реагування патрульної поліції Глухівського відділу поліції, аби уникнути відповідальності за порушення. Проте «домовитись» не вийшло – правоохоронці задокументували факт спроби дачі неправомірної вигоди та розпочали кримінальне провадження.

Під час несення служби на автодорозі «Кіпті-Глухів-Бачівськ» співробітники сектору реагування патрульної поліції зупинили чоловіка, який керував легковим автомобілем «Шкода Октавія» у стані алкогольного сп’яніння. Аби уникнути відповідальності, 46-річний правопорушник вирішив «домовитися» з поліцейськими, щоб ті проігнорували це і запропонував їм за послугу гроші у сумі 5000 гривень.

Правоохоронці відреагували відповідно: доповіли про цей факт керівництву та викликали на місце слідчо-оперативну групу відділу поліції, яка задокументувала спробу дачі водієм неправомірної вигоди.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Зловмисникові загрожує штраф або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Крім того, на водія, що сів за кермо автомобіля напідпитку поліцейські склали й протокол за ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: