Завантаження ...

У Сумах запрацював інклюзивний мобільний додаток з користування громадським транспортом

Відтепер сумчани з порушеннями зору зможуть більш комфортно користуватися громадським транспортом, застосовуючи інклюзивний додаток для смартфонів.



Відтепер сумчани з порушеннями зору зможуть більш комфортно користуватися громадським транспортом, застосовуючи інклюзивний додаток для смартфонів.

Розробили такий на замовлення голови ГО «Ініціативи Слобожанщини» Анатолія Сасси фахівці, які надають послуги з GPS-моніторингу громадського транспорту Сум.

Створений він безкоштовно у рамках соціального партнерства для пасажирів КП «Електроавтотранс», але користувачі зможуть бачити не тільки комунальний транспорт, але й приватний.

Користуючись цим додатком з увімкненою GPS навігацією містяни з порушеннями зору зможуть знайти бажану зупинку, прокласти до неї піший маршрут за допомогою GoogleMaps, дізнатися прогноз прибуття транспорту. А ще знайти на потрібному маршруті цільову зупинку та відстежувати її в додатку. При наближенні до цієї зупинки та про прибуття додаток проінформує користувача.

Інтерфейс додатку не містить дрібних елементів, а також застосовує функцію озвучування та мовного доступу. Як зазначає ініціатор розроблення цього додатку, Голова Громадська організація «Ініціативи Слобожанщини», Анатолій Сасса у Сумах проживає приблизно 400 людей з інвалідністю по зору, яким цей додаток стане у нагоді. Але користуватися ним буде зручно і для літніх людей.

Додаток вже успішно пройшов попередне тестування сумчанами з особливими потребами.

Завантажити додаток можна з GooglePlay за посиланням https://cutt.ly/SumyGPSInclusive

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: